torstai 30. huhtikuuta 2015

Oluen Valmistus

Oluen valmistus

Laitteiston desinfiointi, aloitettiin tekemällä vetyperoksidista 0,2 % liuos. Sen jälkeen täytettiin siiviläastia putken kohdalle vetyperoksidi liuoksella, sitten pumpattiin siiviläastiasta ensiojäähdytksen läpi mäskäyssäiliöön. Sitten lisättiin sinne 10litraa vettä ja tiputettiin se takaisin siiviläastiaan, josta se pumpattiin pari kertaa uudelleen säiliöiden lävitse. Sitten laskimme liuoksen pois ja täytimme mäskäyssäiliöön noin 40 litraa puhdasta vettä jonka pumppasimme säiliöiden läpi pari kertaa, jotta vetyperoksidia ei jäänyt yhtään säiliöihin.

Mäskäys, laitoimme 40 litraa viileää vettä mäskäyssäiliöön, kun vesi oli noin 70 °C lisättiin maltaat (Pale Ale 2kg, Vehnä 2,4kg, Cara 4kg, Sahti 3kg) laitoimme sekoituksen tunniksi päälle sitten pidimme ruokatunnin ja otimme sen ajaksi sekoituksen ja lämmityksen pois päältä. Sen aikana pohjalle muodostuu ”kakku” jonka lävitse vierre suotautuu siiviläastiaan. Siiviläastiasta vierre pumpattiin maistohanan kautta saaveihin ja sen jälkeen ne punnittiin ja laitettiin jääkaappiin. Laitteisto pestiin sen jälkeen vedellä.

Keitto, Keittämisen tarkoituksena on steriloida vierre, jotta hiivalla ei olisi käymisen aikana kilpailijoita ja olut säilyisi. Keitto vaiheessa lisäsimme myös katkero- ja aromihumalan.

Käyminen, punnitsimme hiivaa pakkauksen ohjeen mukaan steriloituun mukiin ja lisäsimme hiivan päälle noin 1dl huoneenlämpöistä vettä. Sitten lisäämme hiivan vierteeseen ja pumppasimme sen käymisastiaan, jossa se oli noin 5pv.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti